Vegetáriánus étel receptek

Nem csak vegetáriánusoknak.

les puding
 
1. Kölest jól lemossuk és megfőzzük 2x-es vízben.
2. Adjunk hozzá egy csipet sót és ízlés szerint steviát, vaníliát.
3. Amikor elfő a köles leve, akkor öntsünk hozzá tejet (vagy zabtejet) és puhára főzzük.
A levet mindig felszívja, sűrű „szottyos” lesz.
4. Külön a magozott meggyet vagy aszalt barackot mazsolával, vagy vörös áfonyával, feltesszük főni fahéjjal és ízlés szerinti steviával.
(Nyers meggyhez kell, aszalt barackhoz nem.)
5. A gyümölcs levét öntsük le - megiható szörpként, vagy besűrűsítve a végén dekorációs céllal meglocsolható vele a süti.
6. A kölest összekeverjük az ízesített gyümölccsel, majd belenyomkodjuk egy tálba.
7. Hűtés után kiborítható és szeletelhető. Gyümölcsrizs jellege van, kellemes nyári desszert.
Pár napig a hűtőben eláll. Érdemes lefóliázni, mert a teteje kiszáradhat.    

Alma mézkéregben datolyával recept

Hozzávalók:

» 1/2 dl apróra vágott datolya
» 1/2 dl méz
» 2 kanál darált dió
» 2 teáskanál reszelt citromhéj
» 1 dl zsemlemorzsa
» 1 teáskanál fahéj
» 6 savanykás alma
» 1 dl olvasztott vaj
» 2 dl méz

Vegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma felső harmadát hámozzuk meg. Tegyük őket egytűzálló tálba. A datolyás tölteléket töltsük a magházak helyére, majd a maradék vajat és a mézet kanalazzuk az almákra. 200° C-os sütőben süssük őket amíg meg nem puhulnak. A sütés során 8-10 percenként öntözgessük az almákat a tál alján összegyűlt olvadt mézzel. Forrón tálaljuk.

Almás zabpehely – wok recept

Hozzávalók:

» 30 dkg zabpehely
» 2 savanyú alma
» 2 kk. fahéj
» 1 kk. őrölt szegfűszeg
» 3 ek. méz
» 1 citrom leve
» tengeri só

A zabpelyhet zsiradék nélkül megpirítjuk, dupla mennyiségű forró vizet adunk hozzá, sóval ízesítjük, majd negyed órát főzzük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, rálocsoljuk a citromlevet, majd hozzáadjuk a mézet, és megfűszerezzük. A zabpehelybe kis gödröket készítünk, majd beletöltjük az almát. Letakarjuk, majd ha összeállt, tálaljuk.

Kekszes krémes

Kekszes krémes

 

Hozzávalók:

 

1 cs. kocka alakú háztartási keksz

1,5 cs. vaniliás pudingpor

2 db tojás

7 evőkanál cukor

1 evőkanál liszt

12.5 dkg margarin

7,5 dl tej

fél csomag zselatin

 

Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :

 

Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.

Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.

 


Almatorta - sütés nélkül

Sütés nélküli almatorta

1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.

Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.

A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és betesszük a hűtőbe megszilárdulni.

Mikor kihűlt felverünk kb 1,5 - 2 dl HULALA tejszínt és vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy csoki tortadarát szórunk.  

Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom süti!

 

 


Citromos álom

CITROMOS ÁLOM / Illeskrisz recepje, NLC

25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta ( mert ez jobban puhul ),                   0.50 l tejföl, 0.50 l tejszín, 2 db citrom, 12 ek. cukor, 1 cs. vaniliás cukor

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. Egy jénai tál alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a fele krémet, majd ismét egy sor piskóta jön és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. 

Nagyon finom, könnyen elkészíthető sütés nélküli sütemény.

 

  

 Dinnye süti /floryka

Piros részhez: 12,5 dkg margarin, 20 dkg darált keksz, 10 dkg porcukor, 1 piros ételfesték, 1 rumaroma, 2-3 cl. sárgadinnye vodka vagy víz

Zöld részhez: 12,5 dkg margarin, 30 dkg darált keksz, 1 zöld ételszínezék, 10 dkg porcukor2-3 cl sárgadinnye vodka vagy víz

A magokhoz kevés tortabevonó

Elkészítés:
A piros masszából készítünk 6 db. Egyforma golyót, és a zöld masszát is elosztjuk 6 felé, és ezzel beburkoljuk a piros golyókat. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, utána elővesszük és mindegyik dinnyét jó éles késsel 8 felé vágjuk. Érdemes úgy szeletelni, hogy először félbe vágni, utána vágott felével lefelé fordítva darabolni tovább. Ha nem így járunk el, akkor morzsálódik a zöld széle. Én csak a második adagnál jöttem rá, hogy így lesz szép.
Miután ügyesen felszeltük, olvasztott csokiból kis magokat pötyögtetünk mindegyik szelet mindkét oldalára egy fogvájó segítségével vagy mint a képen látható csokidarával is megszórhatjuk.

A piros részhez a recept eredetileg sárgadinnye aromát ír de mivel szinte sehol nem lehet kapni így szerintem megteszi a rumaroma is. 


 Egyszerű banános süti

Vegyél kicsi kör alakú piskótatallért. Két piskótatallér közé tegyél egy kb. fél cm-es banánkarikát. Középen tűzd össze fogvájóval. Készíts egy sűrű vanília pudingot. Mártsd bele az elkészített, összetűzött banános piskótákat a meleg pudingba és helyezd őket sütőpapírra.

Másnap a legfinomabb amikor megpuhul a piskóta és összeérik a banánnal. Bármilyen pudingba, vagy olvasztott csokiba is mártható.


  Gesztenyeszív:

2 cs. gesztenyemassza, 10 dkg margarin, 8 db darált babapiskóta, 1 cs.vaniliáscukor, ízlés szerint kristálycukor kevés vízben felolvasztva, kevés rum. 

Ezt a masszát téglalap alakúra nyújtottam és 18 egyforma darabra felvágtam. Egy formát a markomba tettem és a másik kezem hüvelykujjával a közepét megnyomtam. Így alakult ki ez a forma. ( remélem érthetően írtam le )

Utána 3/4 részét olvasztott csokiba mártottam.


 Gesztenyés tekercs

A tésztához : 25 dkg darált keksz, 18 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 0.5 dl rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 2 kiskanál kakaópor


A krémhez :  25 dkg gesztenyemassza, 12 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 1-2 kiskanál rum, kb. 10 dkg csokoládé a bevonáshoz.

 

Elkészítés : A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk. Akkor jó mikor a cukor elolvadt benne, szinte össze kell gyúrni.


A felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük és a margarinnal, a cukorral, a rummal addig kevergetem amíg a cukor el nem olvad. ( én egy pár másodpercre betettem a mikróba, meglangyosítottam mert így könnyebben elolvadt a cukor és könnyebben össze lehet dolgozni is )


Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét 20 * 25-ös téglalappá formáljuk, nyomkodjuk. A töltelék felét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy készítjük el, majd legalább 1 órára hűtőbe helyezzük. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan bevonjuk. Ecsettel a legkönnyebb vékonyan csokizni. 


Konyharuha helyett sokkal egyszerűbb sütőpapírt használni! Arra kinyújtani és azzal feltekerni!

Aki nem szereti a túl édes dolgokat, az ne tegye bele az írt cukormennyiséget mert szerintem túlzottan édes!


 Gesztenyés méhkas süti


Hozzávalók : 50 dkg gesztenye massza, 10 dk darált babapiskóta, 1 cs. vaníliás cukor, egy kevés porcukor ( ízlés szerint ) , kb. 2.5 cl rum, kakaópor


Elkészítés : A hozzávalókat a kakaópor kivételével összegyúrom. Egy nagyon kevés részt kiveszek belőle és azt kakaóporral színezem. Először a sötét részt betöltöm a darázs formába, majd a világos részt a kaptár formába. Eltávolítom a formát és végül kör alakú keksz alapra helyezem. Én most zselés piskótatallérra tettem őket.


Keksz  sünik / Rama Sütigyár receptje

Hozzávalók:

10 dkg margarin; 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor; kb. 4 dl tej; 50 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg hosszúkás csíkokra vágott mandula, 2 csomag vaníliás cukor; 5 evőkanál kristálycukor

Elkészítése:
A kekszet a kétféle cukorral, a puha (szobahőmérsékletű) margarinnal, a kakaóporral meg a tejjel összegyúrjuk.
Akkor jó, ha összeállt, és a cukor is elolvadt benne. ( Én porcukrorral készítettem. )
A masszából nedves kézzel kb. 32 db, diónyi nagyságú gömböt formálunk, melyeket azután kicsit hosszúkásra, amolyan süni alakúra formálunk. A mandulával úgy tűzdeljük meg, mintha ezek lennének a süni tüskéi. Be lehet vonni olvasztott csokoládéval de anélkül is nagyon mutatós, egyszerű süti.

Elkészíthető úgy is, hogy a süniket meghempergetjük kókuszreszelékben és azután helyezzük el a tüskéket és a szemet. A szemeket felvert tojásfehérjéből, francia drazséból, olvasztott fehér csokoládéból is készíthetjük.

 

Kekszes-tejfölös süti

1 nagy pohár tejfölt elkeverek 6- 8 ek. cukorral és egy vaníliás cukorral. Egy tepsibe sorba rakok háztartási kekszet, rá a cukros tejfölt, majd még egy réteg kekszet. Minden keksz tetejére egy banánkarikát teszek és tortazselével leöntöm. Legalább félnapig állni hagyom, hogy a keksz átpuhuljon utána gyönyörűen lehet szeletelni. Egy nagy tejföl, egy kis tepsi sütihez elég.

Megjegyzés : keverhetsz a cukros tejfölhöz áttört túrót, úgy is nagyon finom!

Bármilyen gyümölccsel készíthető, könnyű, finom nyári édesség.

 

Kókuszdió

Hozzávalók:


A külsejéhez: 2 evőkanál rum; 5 dkg keserű kakaópor; 1 db tojás; 30 dkg darált dió; 20 dkg barna cukor
A belsejéhez: 10 dkg margarin; 10 dkg kókuszreszelék; 10 dkg porcukor
A forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez: 15 szem fél dióbél

Elkészítése:
Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa.
A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk.
Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk, Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.

Megjegyzés : én a külső részbe nem tettem bele a tojást, helyette egy kis tejjel dolgoztam össze. Ha esetleg lágy lenne a massza, nyugodtan lehet tenni hozzá darált kekszet. Se a külső, se a belső részhez nem tettem hozzá a receptben írt cukor mennyiségét, így nem lett  tömény és túl édes.


MORGÓS CSÚCS

Hozzávalók: 10 dkg darált háztartási keksz, 20dkg darált dió, 30dkg porcukor,4 dkg kakaópor, 8 dkg margarin, esetleg egy kevés tej. A forgatáshoz kristálycukor.

A gesztenyés töltelékhez: 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza,5 deka porcukor,15deka darált háztartási keksz,10 dkg vaj, egy kevés rum

egyéb: kézi citromfacsaró, befőtt meggy, vagy cseresznye

A kekszet a dióval, porcukorral, kakaóval, tojásokkal, ha kell, egy kevés tejjel összegyúrjuk. nedves kézzel, kb. 25 db kis gombócot formálunk belőle, amiket kristálycukorban meghempergetünk.

A felengedett gesztenyemasszát, a porcukorral, a keksszel, a puha vajjal és egy kevés rummal összedolgozzuk.

A kekszes diógombócokat egyenként egy felfordított citromfacsaró üregébe töltjük, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk hasonlóan ahhoz mikor egy tortaformát bélelünk tésztával.  A közepébe teszünk egy magozott meggyet. a gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget. Ezután (mivel cukorba mártottuk) könnyedén kiütjük a formából. így kapjuk a kis csúcsokat, ami kívül diós, belül gesztenyés.

megjegyzés: én nem tettem bele tojást, és meglepően könnyen kijött a tészta a citromfacsaróból a cukrozás miatt! Pedig én is féltem, hogy bele fog ragadni. Aki nem szeretné túl édesre készíteni az ne tegye bele mind a 30 dkg porcukrot! Mivel a külsejét is muszáj cukrozni, ezáltal ezt nagyon soknak találtam.

 

Kókuszgolyó

Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 2 ek. kakaó, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, meggybefőtt leve

Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik. Egy kevés kávéval még ízesíthető.

Érdemes megvárni, míg jól lehűl és az ízek összeérnek benne!


 

Puncsos keksz-szelet / yvettsz

Hozzávalók:
Háztartási keksz
1cs. rumpuncs pudingpor
1cs. csokoládés pudingpor
25dkg margarin
Cukor
Tej

A pudingokat 4-4 dl tejben, 2-2 ek. cukorral felfőzzük.  A margarint ízlés szerinti cukorral /én kb. 15dkg tettem bele, nem szeretjük ha nagyon csömör/ habosra keverjük, elfelezzük, az egyik felét a csokis, a másik felét pedig a puncsos pudingba keverjük.
Egy tepsibe teszünk egy sor, mézzel elkevert langyos tejbe mártogatott kekszet, erre kenjük ( még melegen ) a csokis krémet, újabb sor keksz következik és rákenjük a puncsos krémet. Tetejét megszórhatjuk tortadarával, vagy reszelt csokival.



 Sport szelet

Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor,     25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma


A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük.

Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.

Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.

Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. Étolajjal vagy vajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.


Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.


Nagyon finom és egyszerű recept!

 

Túrógolyó


-50 dkg túró
-30 dkg porcukor
-ízlés szerint vaníliás cukor
-30 dkg kókuszreszelék
-mogyoró,mandula vagy mazsola


A túrót a porcukorral és a van. cukorral összekeverjük,majd 10 percig állni hagyjuk!
Ezután hozzáadjuk a kókuszreszeléket és összekeverjük.
A masszából kis golyókat formázunk,megforgatjuk kókuszreszelékben.
A golyók közepébe lehet tenni mogyorót,mandulát,vagy az egészbe mazsolát.
Könnyű,nyári édesség,hűtve fogyasztjuk!

Megjegyzés : nem tettem bele a 30 dkg porcukrot mert sokalltam. A kókuszreszelékből is egy kicsivel kevesebbet tettem bele, helyette kevés darált háztartási keksszel készítettem formázhatóvá. 


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 2
Heti: 9
Havi: 5
Össz.: 8 302

Látogatottság növelés
Oldal: Desszertek
Vegetáriánus étel receptek - © 2008 - 2024 - vegetarianus-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »