Hozzávalók:Áfonyás krémleves
50 dkg áfonya
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál liszt
1 szegfűszeg
só és cukor ízlés szerint
Elkészítés:
Az áfonyát
megmosom lecsöpögtetem majd annyi vízben, amennyi éppen ellepi, felforralom. Egy percnyi főzés után szitán áttöröm. A keletkezett gyümölcslevet annyi vízzel egészítem ki, hogy 8 dl legyen. A szegfűszeget és a citromhéjat 1/2 dl vízben 10 percig főzöm, majd leszűrve hozzáöntöm a gyümölcsléhez. Csipetnyi sóval és cukorral ízesítem, majd 5 percig együtt forralom. Közben a tejfölt, a tejszínt és a lisztet simára keverem, ezután besűrítem vele a forrásban levő levest. Felforralom, és csészékben találom. Hidegen is, melegen is nagyon finom.
A receptet beküldte: syl33
Hozzávalók:
- 7dl víz
- 1doboz konzervkukorica
- 2 tyúkhúsleveskocka
- 1 mk. churry
- 1 mk. fehérbors
- 2 dl tejszín
- 1 tk. liszt
- 1 csomag petrezselyemzöldje
- só
- cukor
Elkészítés:
A kukoricát, a levével együtt pépesre turmixoljuk. Majd beletesszük a 7 dl hide vízba. Beledobjuk még a két tyúkhúsleveskockát és megfűszerezzük a fehér borssal és a churry-vel. 5 percig főzzük.
Ez idő alatt apróra aprítjuk a petrezselyemzöldjét. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel.
Mikor letelt az 5 perc, habverővel belekeverem a kukoricás, fűszeres levesbe a tejszínes, lisztes keveréket.
Hogyom, hogy felforrjon. Mikor megtörtént azonnal beleteszem a felaprított petrezselyemöldjét és ízlés szerint cukrot, sót. Majd elzárom a gázt a fazék alol és lefedve kicsit állni hagyom.
Tanácsok:
Kifejezetten finom leves. Én elsőnek betét hiányosnak találtam, de rájöttem, hogy nem is kell bele semmi.
A családnak ízlett, pedig ők nem kísérletező alkatok.:)
A receptet beküldte: Venes