Vegetáriánus étel receptek

Nem csak vegetáriánusoknak.

Babpörkölt

Hozzávalók:
» fél kg tarkabab
» 1 hagyma
» 5 dkg zsír
» só 
» pirospaprika
» 2 dl tejföl
» 1 kanál liszt

Alaposan megmossuk, majd beáztatjuk a babot. Apróra daraboljuk a megtisztított hagymát, zsíron megpirítjuk rászórunk pirospaprikát, majd hozzáadjuk a babot és annyi vizet, hoy ellepje. Addig főzzük, míg meg nem puhul, és ha kell, utántöltünk vizet. Mielőtt tálalnánk, tejfölben elkevert liszttel behabarjuk.

Bácskai rizsesgomba
 

Hozzávalók:
» 8 dkg zsír
» 30 dkg rizs
» 1 fej hagyma
» 20 dkg gomba
» 2 paradicsom
» 6 zöldpaprika
» só
» majoránna
» bors

Finomra feldaraboljuk a hagymát, majd zsírban jól megpirítjuk és melléadjuk a feldarabolt paradicsomot, gombát és paprikát. Későb beletesszük a rizst is, amit majorannával, sóval és borssal ízesítünk és lefedve pároljuk 7 dl víz hozzáadásával, míg jól meg nem puhul. Azonnal tálalható.

Csőben sült brokkoli/ karfiol

Hozzávalók:
1 fej brokkoli v karfiol
10 dkg sajt
olaj, só, bors, vegeta

(sajtos)Bechamell mártáshoz: 5dkg vaj
5dkg liszt
5 dl tej
10 dkg sajt

Elkészítés:
A zöldséget megmossuk és rózsáira szedve fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Közben elkészítjük a sajtos bechamellt.( világos rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is)
Egy jénait vagy egy tepsit kiolajozunk és beletesszük a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a sajtos bechamellt. A tetejére reszelt sajtot szórunk és mehet is a sütőbe szép pirosra sülni. Isteni finom.

Tanácsok:
Köretként, magába ugyanúgy megállja a helyét!
Aki szereti az füstölt sajttal is kipróbálhatja.
Ja és nyugodtan próbljátok ki más zöldségekkel is.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Merena

Rakott zöldség olasz módra

Hozzávalók:
50 dkg burgonya
50 dkg sárgarépa
fél fej zeller
2 csirkemell (sült)
1 fej vöröshagyma
8 dkg vaj
3 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors


Elkészítés:
Forrásban lévő vízbe tesszük a megtisztított és csíkokra vágott zöldségeket, 5 percig főzzük, majd félretesszük. A felaprított hagymát 3 dkg vajban megpirítjuk, majd rászórjuk a lisztet, és fölengedjük a tejjel. Kislángon, kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, fűszerezzük, és félretesszük. 3 dkg vajban 5-6 percig pároljuk a felszeletelt burgonyát és a csíkokra vágott húst, majd itatóspapírra szedjük. Tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a csirkehúst, a sárgarépát és a zellert, majd ráöntjük a sajtmártást. A maradék vajat forgácsokra vágva rászórjuk, és forró (200 ºC-os) sütőben 1 órán át sütjük. (Félidőben mérsékeljük a sütő hőmérsékletét.)

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 582 kcal

A receptet beküldte: Mókica

 

Olasz szendvics másképpen

Hozzávalók:
1 szelet kenyér, 1 paradicsom, oliva olaj, fokhagyma, só, oregánó

Elkészítés:
A megpirított kenyeret dörzsöljük át fokhagymával, kevés (teáskanálnyi) olivaolajjal locsoljuk meg. Szeleteljük rá a paradicsomot, sózzuk és szórjuk meg oregánóval.
Sajtot is tehetünk rá, de nélküle is finom.

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: ducilady

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 2
Heti: 8
Havi: 4
Össz.: 8 301

Látogatottság növelés
Oldal: Főételek
Vegetáriánus étel receptek - © 2008 - 2024 - vegetarianus-receptek.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »