Búza-, tönköly- vagy durumdara – wok
Hozzávalók:
» 1 bögre dara
» 4 bögre víz
1. Vizet forralunk, majd folytonos keverés mellett hozzáadjuk a darát, sóval ízesítjük, és gyakran kevergetve negyed órát főzzük.
2. A darát forró olajon megfuttatjuk, forró vizet adunk hozzá, és puhára főzzük.
Diós barnarizs recept
Hozzávalók:
» 2 bögre barnarizs
» 2 evőkanál olaj
» garam masala
» 1-2 marék durvára tört dióbél
» petrezselyemzöldje apróra vágva
Elkészítjük a rizst, tálalás elött hozzáadjuk a diót, jól elkeverjük, és a tetejét megszórjuk petrezselyemmel. Tálalás elött meglocsolhatjuk szójaszósszal. Fogyasztható sült-, párolt-, vagy grillezett zöldséggel. Igen finom vegetárius étel, de "húsevőknek" is ajánlott eledel.
Kása – wok recept
Hozzávalók:
» 1 csésze kukoricadara
» 3 csésze víz
Keményebb kásához háromszoros, lágyabbhoz (édes változat, mézzel, tejjel, vaníliával, vagy lekvárral) négyszeres mennyiségű vizet forralunk, majd folytonos keverés mellett beleöntjük a darát. Gyakran kevergetve 20 percig főzzük. sóval, borssal, zöldfűszerrel ízesítjük, és hidegen sajtolt olajat adunk hozzá.
Olajjal kikent őzgerincformába simítjuk, majd ha megdermedt felszeletelve tálaljuk.
Felkockázva levesbetétként is fogyaszthatjuk.
Kukó recept
Hozzávalók:
» 1 1/2 bögre kukoricadara
» 1/2 citrom reszelt héja és leve
» 1 csomag kókuszreszelék
» 15 dkg mazsola
» méz
A kukoricadarából tejbegrízhez hasonló kását készítünk, majd belekeverjük a többi hozzávalót is. A tetejére is szórhatunk kókuszreszeléket. Tovább ízesíthető pirított, fűszerezett hagymakarikákkal. Kínálhatjuk szójavirslivel is.